Kuchnia

kuchnia

Google-Ergebnis für http://przykubkukawy.blox.pl/resource/sledzie_z_zurawina.jpg

1 słoik śledzi w occie (u mnie śledzie marynowane w occie z cebulą)
1 duża cebula
80-100 g suszonej żurawiny
olej
pieprz

Cebulę obieramy, kroimy (najlepiej w półksiężyce). Smażymy na oleju, studzimy. Żurawinę zalewamy wrzątkiem. Po kilku minutach odcedzamy na sitku i studzimy.

Śledzie wyciągamy ze słoika, osuszamy papierowym ręcznikiem. Jeśli mają skórkę to ją ściągamy. Będziemy wykorzystywać ten sam słoik, więc wylewamy ocet i dodatki. Kroimy śledzie na mniejsze części ( ja każdy płat kroiłam na 3-4 części). Posypujemy pieprzem.

W słoiku układamy naprzemiennie: cebula, śledź, żurawina. Na koniec zalewamy wszystko olejem, tak by śledzie i cebula były przykryte. Odstawiamy do lodówki na 3 dni.




Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation