Kuchnia

ryby

Filet z pangi lub łososia w ostrej panierce

Składniki:



• 1,5 kg filetów z pangi lub łososia
• 1,5 szklanki tartej bułki
• 1,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
• sól
• 2 jajka
• 1 szklanka maślanki
• 1 szklanka mąki
• olej
Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać bułkę, pieprz kajeński i sól. Jajka zmiksować z maślanką. Umyte i osuszone filety podzielić na porcje, delikatnie posolić, odstawić na 15 minut. Porcje ryby obtoczyć w mące, strząsnąć jej nadmiar, moczyć w Miksie jajecznym i panierować w tartej bułce z dodatkami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć przygotowane filety po 3 do 5 minut z każdej strony. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation