Kuchnia

Naleśniki

Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem, kiwi i gruszką posypane słonecznikiem i kokosem
Składniki:
500 ml mleka
1 jajko
mąka
łyżka oleju
kostka półtłustego twarogu
cukier z prawdziwą wanilią
masło do podsmażenia naleśników
3 gruszki
3 kiwi
ziarna łuskanego słonecznika
wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Do szklanej miski wbijamy całe jajko, ubijamy trzepaczką, dodajemy mleko i stopniowo tyle mąki, aby powstało gęste ciasto, cały czas mieszamy trzepaczką, dodajemy jeszcze olej.
Na patelni smażymy naleśniki.
Gotowe odkładamy do ostygnięcia na odwrócony, głeboki talerz lub miskę szklaną.
W miseczce rozdrabniamy twaróg widelcem i dodajemy cukier z prawdziwą wanilią, ponownie rozdrabniamy, bardzo starannie.
Na każdym z naleśników kładziemy twaróg, składamy na pół i jeszcze raz na pół, tak aby powstały trójkąty. Podajemy podsmażone na maśle, ciepłe z cukrem, na wierzchu układamy plasterki obranej gruszki i kiwi, posypujemy kokosem i słonecznikiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation