Design

Design

WYTRAWNE PANCAKES

CZAS GOTOWANIA: 15 minut

SKŁADNIKI:
JAJKA – 6 sztuk
LEN MIELONY – 1 czubata łyżka
SZYNKA – 4 plastry wybranej (polecana krakowska sucha)
SER W PLASTRACH – dowolny, ulubiony 2,4 plastry
SOS – dowolny (majonez, sos tatarski, sos chrzanowy) 2 łyżki
MASŁO LUB OLEJ KOKOSOWY – 1 łyżka
PRZYPRAWY – SÓL, PIEPRZ/CZARNUSZKA, NATKA PIETRUSZKI

PRZYGOTOWANIE:
1. Jaja miksujemy blenderem z lnem mielonym i przyprawami.
2. Rozgrzewamy masło na patelni. Wylewamy niewielką ilość masy tak, by w sumie powstały kolejno 4 nieduże, lecz grube placki.
3. Na gotowe placki kładziemy plastry sera i szynki. Składamy w „kanapkę” i jeszcze na chwilę podpiekamy na patelni, tak, by ser zmięknął.
4. Placki przekładamy na talerze i polewamy ulubionym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation