Kuchnia

*** COOKIES ***

Ciasteczka z bananem, żurawiną i morelą


Składniki:

50 g suszonej moreli
50 g żurawiny suszonej
50 g płatków owsianych
1 dojrzały banan

Przygotowanie ciasteczek owsianych:

Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
Morelę suszoną posiekać. Wsypać do miski razem z płatkami owsianymi i żurawiną. Wymieszać.
50 g suszonej moreli
50 g żurawiny suszonej
50 g płatków owsianych
Dodać obranego banana. Rozgniatając banana widelcem, wymieszać dokładnie z resztą składników.
1 dojrzały banan
Nakładać łyżką mieszankę bananową, formując okrągłe kształty. Wyrównać górę. Moje ciasteczka były wysokie na około 5 mm.
Piec na złoty kolor około 8-12 minut (w zależności od grubości ciasteczek). Ostudzić na kratce. Ciasteczka owsiane przechowywane w szczelnym pojemniku zachowają świeżość przez ok. tydzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation