Kuchnia

kuchnia

PASTA KANAPKOWA Z SELERA

średniej wielkości seler
1-2 ząbki czosnku
1+2 łyżki oliwy
szczypta suszonego majeranku
sól
czarny pieprz
łyżka stołowa czarnuszki




♥ Selera obierz umyj i pokrój na mniejsze części. Zawiń w folię razem z ząbkiem czosnku z 1 łyżką oliwy.

♥ Piecz w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni około 30 minut.

♥ Po upieczeniu seler ostudź.

♥ Przełóż do kielicha blendera, wyciśnij upieczony czosnek. Dodaj szczyptę soli, sporą dawkę czarnego pieprzu i oliwę.

♥ Zmiksuj na pastę.

♥ Dodaj czarnuszkę i jeśli masz ochotę wybrane dodatki ( suszone pomidory, posiekane czarne oliwki lub posiekaną czerwoną cebulę).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation