Kuchnia

sałatki & surówki

sałatka z selera naciowego z żurawiną

Takiej sałatki spróbowałam niedawno u teściowej i choć nie lubię smaku selera to w połączeniu z owocami i kurczakiem bardzo mi smakował. Zrobiłam ją więc przy najbliższej okazji. Gościom smakowała więc polecam.

Składniki:

seler naciowy
garść suszonej żurawiny
po garści winogron czerwonych i jasnych najlepiej bezpestkowych
duża pierś z kurczaka
2 łyżki oleju
2 łyżki majonezu
sól, pieprz


Mięso opłukać, pokroić w niezbyt dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na oleju. Żurawinę zalać wrzątkiem, pozostawić na 2-3 minuty i odcedzić. Seler pokroić na niewielkie kawałki. Winogrona jeśli są duże to pokroić na połówki, jeśli mają pestki to należy je wyciągnąć. Wymieszać wszystko z majonezem i przyprawić do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation