Kuchnia

Kulinarnie

Sycące menu dnia z rybnymi krokietami i pieczonym deserem

Krokiety rybne z Zanzibaru

50 dag ugotowanych filetów rybnych np. z łososia lub ryby maślanej
2 jajka
szczypta soli i szafranu
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki pokruszonego czerwonego pieprzu
odrobina kuminu
3-4 łyżki tartej bułki

Oraz:
1 szklanka tartej bułki do panierowania
10 dag masła
cząstki cytryny
goździki
sałata

Posiekaj lub zmiksuj ryby, dodaj lekko ubite jajka, sól, szafran, ocet winny, czerwony pieprz, kumin oraz tartą bułkę. Uformuj krokieciki o długości 5 cm i średnicy 2-3 cm. Otocz w tartej bułce, włóż na godzinę do lodówki. Usmaż na rumiano na rozgrzanym maśle. Podawaj na listkach sałaty, udekoruj cząstkami cytryny z wbitymi goździkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation