Kuchnia

Kuchnia

Ciasto czekoladowe w 5 minut

Składniki:
- 4 łyżeczki mąki
- 6 łyżeczek cukru
- 2 łyżeczki kakao
- 1 jajko
- 4 łyżeczki mleka
- 3 łyżeczki oleju
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki ulubionego dżemu (ja daję truskawkowy, może być brzoskwiniowy, gruszkowy, wiśniowy itp.)

Przygotowanie:
Mąkę wymieszać w dużym kubku (albo misce) razem z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać jajko, mleko, olej i dżem, dokładnie wymieszać łyżeczką. Kubek (duży) włożyć do kuchenki mikrofalowej na 3,5 minuty na 750W.

Kubek z ciastem odłożyć do ostygnięcia, następnie delikatnie wyjąć ciasto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation