Kuchnia

Serniki, serniczki

SERNIK MANGO MILI:
na zimno

Pojawił się u mnie mniej więcej tak: Indie, mango, lassi mango, odnajdziecie w nim smak lassi mango i smak Indii.

Składniki:
1/2 litra pulpy mango (można zmiksować dojrzałe, soczyste owoce)
500 g serka mascarpone
1 litr śmietany 30 lub 36 %
2 galaretki pomarańczowe

Jak:
Galaretki rozpuścić w 400 ml gorącej wody, ostudzić czyli poczekać, a w tym czasie można ubić śmietanę, mango zmiksować z serkiem mascarpone żeby nie było grudek. Delikatnie połączyć serek z mango i śmietanę, na koniec dodać galaretki w płynie w temperaturze pokojowej, powoli i dokładnie, ale delikatnie wszystko wymieszać. Wlać do tortownicy, noc w lodówce. Można zrobić kruchy spód z ciastek, można ozdabiać, można zrobić małe desery w miseczkach. Można wszystko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation