Kuchnia

kuchnia

Karkówka po żydowsku

1,5 kg karkówki
1 kg pieczarek
5 cebul
6-7 ogórków konserwowych
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki keczupu
1/2 szkl. zalewy z ogórków
sól, pieprz, majeranek

Mięso pokroić w plastry. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Odparować na suchej patelni. Gdy woda się wysmaży dodać łyżkę masła. Cebulę pokroić w piórka, dusić na oleju. Ogórki pokroić w małą kostkę. Na mięso wyłożyć pieczarki, cebulę i ogórki. Zalać sosem zrobionym z keczupu, koncentratu pomidorowego i zalewy. Piec 1,5 h pod przykryciem.

źródło: http://zakalec1415.blogspot.com/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation