Kuchnia

lody, sorbety

Lody jeżynowo-kokosowe z niespodzianką
Składniki: (na 10 lodów)

Puszka mleka kokosowego

320 g jeżyn

50 g cukru demerara

garść borówek amerykańskich i poziomek

Mleko kokosowe dzień wcześniej włożyłam do lodówki, dzięki czemu zmieniło konsystencję na stałą.
Jeżyny opłukałam, umieściłam w garnku, dodałam cukier. Postawiłam na palniku i podgrzewałam do czasu aż cukier się rozpuścił. Owoce wystudziłam, a następnie przetarłam przez sitko, aby pozbyć się pesteczek.
Gęstą część mleka kokosowego przełożyłam do miski. Rozmieszałam trzepaczką, dodałam puree z jeżyn. Wymieszałam. Do foremek wsypałam po kilka borówek i poziomek. Masą napełniłam foremki do lodów. Powtykałam patyczki. Foremki umieściłam w zamrażalniku na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation