Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

ciacha

Torcik cappuccino
Składniki
1-2 opakowania okrągłych biszkoptów
200 g masła
1 jajko
3 żółtka
0,5 szklanki cukru pudru
2 szklanki mleka w proszku
500 g serka homogenizowanego waniliowego
3 łyżki żelatyny
1 szklanka mocnej kawy
50 g gorzkiej czekolady
Etapy przygotowania
1
Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szkl. gorącej wody i zostawić do wystygnięcia. Foremkę o wymiarach 20 x 24 cm wyłożyć folią, na spodzie ułożyć biszkopty maczane w mocnej kawie.
Składniki etapu: 1-2 opakowania okrągłych biszkoptów, 1 szklanka mocnej kawy, 3 łyżki żelatyny
2
Jajko i żółtka ubić mikserem na niskich obrotach z cukrem na puszystą masę, masło utrzeć i dalej miksować, dodając ubite żółtka. Porcjami dodawać serki (masa w tym momencie może się trochę zważyć, ale nie należy się tym przejmować, gdyż po wymieszaniu z mlekiem ponownie będzie jednolita i gładka.), następnie dodać mleko w proszku i całość zmiksować. Do masy dodać ostygniętą żelatynę i szybko zmiksować.
Składniki etapu: 1 jajko, 3 żółtka, 200 g masła, 0,5 szklanki cukru pudru, 500 g serka homogenizowanego waniliowego, 2 szklanki mleka w proszku
3
Masę wyłożyć na biszkopty, wyrównać i na wierzch ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów. Czekoladę rozpuścić na parze i ozdobić ciasto. Całość wstawić do lodówki do stężenia.
Składniki etapu: 50 g gorzkiej czekolady
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation