Kuchnia

kuchnia

Sernikobounty

Sernikobounty
(składniki na formę 27x17)

1 opakowanie herbatników (użyłam Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie)


Warstwa kokosowa

100 g wiórków kokosowych
100 g białej czekolady
130 ml śmietanki 30%/36%
30 g masła

Masło, czekoladę oraz śmietankę umieścić w rondelku i podgrzewając rozpuścić.
Wsypać wiórki, wymieszać, wyłożyć na warstwę herbatników.

Warstwa serowa

200 g serka Mój Ulubiony
20 g budyniu waniliowego
75 ml mleka
1 roztrzepane jajko
40 g masła
3 łyżki cukru

Budyń rozpuścić w mleku. Odstawić.
Do garnka wrzucić masło i cukier.
Podgrzewać na wolnym ogniu, do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
Dodać ser i wymieszać.
Dodać jajka i dokładnie wymieszać.
Na końcu dodać budyń - całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Gorącą masę wykładać na kolejną warstwę herbatników.

Ganache

60 g gorzkiej czekolady
60 ml śmietanki 30%/36%
20 g masła

Wszystkie składniki umieścić w rondelku i podgrzewając rozpuścić.
Pozostawić do zgęstnienia i polać wierzch ciasta.

Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation