Kuchnia

SAŁATKI i SURÓWKI

Źródło: http://kobieta.interia.pl
Sałatka z polędwiczką i mieszanką chrupiących orzechów
Składniki
500 g polędwiczki wieprzowej
1 opakowanie miksu sałat
1 duże mango
100 g Mieszanki orzechów np. Bakalland
3 łyżki płynnego miodu
Sok z połowy cytryny
100 gram sera koziego
1 łyżeczka musztardy Dijon
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Miks sałat wykładamy na talerze (lub do jednego większego naczynia). Następnie na patelni podsmażamy pokrojoną w paski polędwiczkę. Mango kroimy w kostkę i układamy na sałacie, ser kozi delikatnie ścieramy dodajemy posiekane orzechy i również układamy na pozostałych składnikach. Tak samo postępujemy z upieczonymi plastrami polędwicy. Następnie w osobnym naczyniu przygotowujemy sos: miód, sok z cytryny i musztardę mieszamy z sobą za pomocą energicznych ruchów, dodajemy szczyptę pieprzu i soli. Gotową sałatę polewamy sosem chwilę przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation