DIY - zrób to sam

A - DESERKI

SKŁADNIKI
na 16 mini serniczków

500 g tłustego twarogu
2 całe jajka
2 czubate łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
½ szklanki cukru
½ laski wanilii, bardzo drobno posiekanej (lub 1 łyżeczka esencji waniliowej)
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
150 g ciasteczek owsianych typu digestive
40 g roztopionego masła
ok. 200 g drylowanych wiśni (mogą być mrożone)

Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko.

Ciastka włóż do kielicha blendera i zmiksuj na proszek dodaj masło i połącz.

Każdą papilotkę (o średnicy 5 cm) wyłóż 1 łyżeczką zmiksowanych ciasteczek. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę i włóż po 2-3 wiśnie. Piecz 25-30 minut w 160°C, aż ser się zetnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wstaw na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia. Dopiero wtedy papierki będą łatwo odchodziły, a ser otrzyma zwartą konsystencję.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation