Kuchnia

zdrowa kuchnia

Śledzie z awokado i burakiem

Składniki (na 5-6 porcji)
- 1 duża cebula (pokrojona w drobną kosteczkę)
- 1 duże awokado (drobno pokrojone)
- 4 jajka ugotowane na twardo (drobno pokrojone
- Słoik buraków ćwikłowych – wiórki
- 5 łyżek majonezu
- 5 łyżek chrzanu
- 4 większe śledzie w oleju (pokrojone w większą kostkę)

Przygotowanie
Przygotowanie jest niezwykle proste, po prostu warstwami kładziemy kolejne składniki. Do kieliszka dodajemy najpierw buraki, następnie jajko, awokado, sos, śledzie, cebulę i na końcu całość jeszcze raz polewamy sosem.

Przygotowanie sosu
5 łyżek majonezu (najlepiej kieleckiego) mieszamy z pięcioma łyżkami chrzanu. Następnie dodajemy sól i pieprz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation