Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Piernikowa gorąca czekolada

Składniki na 4 porcje:
100g czekolady deserowej
100g czekolady gorzkiej
2 czubate łyżki naturalnego kakao
1 litr mleka
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 szklanka śmietany 30%
8 pokruszonych ciasteczek korzennych

Sposób przygotowania:
Mleko wlewamy do garnuszka - podgrzewamy wraz z połamaną czekoladą. Dodajemy kakao i przyprawę do piernika. Cały czas mieszając czekamy, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki dokładnie się połączą. Kiedy napój będzie już dobrze ciepły, zdejmujemy garnuszek z ognia. Naszą czekoladę przelewamy do szklanek.
Śmietanę ubijamy, a następnie dodajemy do niej pokruszone ciasteczka - całość dokładnie mieszamy i "dekorujemy" nią nasz napój.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation