Kuchnia

słodka rozpusta

Pyszne ciasto fit bez tłuszczu i cukru - Lawendowy DomLawendowy Dom

Ciasto fit bez tłuszczu i cukru


3 kwaśnie jabłka
dojrzały banan
50 g daktyli
2 łyżki suszonej żurawiny
150 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału
100 g zmielonych orzechów włoskich
łyżeczka sody
łyżka przyprawy piernikowej
łyżka karobu lub kakao
2 jajka
Piekarnik nagrzać do 185 st.C.
Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę.
Banana rozgnieść widelcem.
Daktyle pozbawić pestek, drobno pokroić.
Do miski wsypać mąkę, orzechy, sodę, przyprawę piernikową, karob (lub kakao).
Dodać jabłka, banana, daktyle i żurawinę.
Wymieszać składniki.
Jajka dokładnie ubić widelcem, dodać do reszty składników, dokładnie wymieszać. Ciasto będzie dość gęste.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć masę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z formy na kratkę i pozostawić do wystygnięcia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation