Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Krem Kinder Bueno

Składniki:

100 g orzechów laskowych
80 ml pełnotłustego mleka
30 g mleka w proszku pełnego
120 g miękkiego masła
100 g cukru pudru

Orzechy uprażyć na suchej patelni, a następnie odczekać chwilę, aż lekko przestygną i obrać je ze skórek - aby to zrobić, wystarczy włożyć je w szmatkę i następnie pocierać palcami, skórki łatwo odejdą. Potem orzechy dokładnie zmielić blenderem na gładką mączkę - powinno to trwać dobre kilka minut, orzechy muszą zmielić się na pył, aż zaczną wręcz wydzielać naturalny tłuszcz i stawać się lekko wilgotne. Następnie dodać do nich miękkie masło, zmiksować na gładki krem. Wlać mleko oraz cukier puder, ponownie zmiksować. Na końcu dodać mleko w proszku i dokładnie zblendować aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji, w razie potrzeby dosypując troszkę mleka w proszku lub dodając zwykłego mleka. Schłodzić następnie w lodówce, jednak trzymać w temperaturze pokojowej

Więcej: http://gingerbreath.blox.pl/2013/02/Krem-Kinder-Bueno.html#ixzz2MJkqsNO1
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation