Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kostki kokosowe

Składniki:

CIASTO BISZKOPTOWE
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru pudru
8 jajek
pół łyżeczki proszku do pieczenia

POLEWA
1 kostka margaryny "Kasia"
1,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
3 łyżki kakao
5 łyżek wody
30-40 dag wiórków kokosowych

Przepis na ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać.

Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
Przepis na polewę: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać.

Wrzucać pojedyńczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation