Kuchnia

...przepisy-sałatki...

Marchewka pieczona z kozim serem


500 g młodej marchewki
200 g sera koziego lub innego
kilka gałązek tymianku
2 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
1-2 łyżki soku z cytryny
sól morska, świeżo zmielony pieprz

Odciąć nać z marchewki zostawiając 2-3 centymetry zielonych końcówek, umyć, oczyścić, przekroić wzdłuż, (mniejszych nie ma potrzeby). Marchewkę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i miodem, posypać listkami świeżego tymianku, solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200ºC, piec około 20 minut. Po upływie tego czasu, marchewki posypać pokruszonym kozim serem, i zapiekać jescze 10 minut. Pieczone marchewki podajemy na ciepło, jako samodzielną przekąskę, dodatek do obiadu, na kolację, lub przystawkę podając z pieczywem. Smacznego.

http://ginamrozek.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?3
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation