Kuchnia

Przepisy

Surówka z białej kapusty z ananasem i rodzynkami

10
MAR


Oryginalne połączenie białej kapusty z rodzynkami i ananasem. Pół słodka, lekka surówka. Pasuje do sytych mięsnych dań.
I – jak się dziś okazało – po nocy w lodówce jest jeszcze smaczniejsza.

Pomysł znalazłam kiedyś na portalu Ugotuj.to.

Składniki (na 4 porcje):

mała główka białej kapusty (ok 600 g)
1 puszka ananasa
3/4 szklanki rodzynek
5 łyżek stołowych majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżeczki soli
3/4 łyżeczki pieprzu
Kapustę cienko poszatkować lub pokroić. Posolić, popieprzyć, starannie wymieszać i odstawić do lodówki na pół godziny, aby kapusta lekko zmiękła.

Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Plastry ananasa pokroić na małe kawałki. Dodać do kapusty. Całość wymieszać z jogurtem i majonezem. Schładzać w lodówce aż do momentu podania na stół.

Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation