Kuchnia

fit

Dietetyczne ciasto FIT - bez cukru i tłuszczu | Mamolka

Składniki:

1 szklanka mąki pełnoziarnistej,

1 łyżeczka sody oczyszczonej,

1 łyżeczka cynamonu,

1 łyżeczka gorzkiego kakao,

4 łyżki zmielonych migdałów (lub dowolnych orzechów),

10 pokrojonych daktyli (można oczywiście zastąpić innymi słodkimi owocami),

3 jabłka,

1 banan,

1 łyżka rodzynek lub żurawiny,

2 jajka.

Wykonanie:

Jabłka pokroić na małą kosteczkę, daktyle także. Do miski wsypać suche składniki, dodać migdały, owoce i zamieszać. Na koniec dodać dobrze roztrzepane jajka. Wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (chyba, że jest silikonowa, jak moja, to można papieru nie używać). Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. I już :) Proste , prawda?

A potem trzeba jeszcze poczekać, aż wystygnie. Do sprawdzenia – czy to już – można użyć dziecka, jeśli się takowe pałęta w okolicy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation