Kuchnia

śniadanie

kanapka z pieczonym indykiem, awokado i rukolą
Składniki:

1/2 kg piersi z indyka
2-3 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
2-3 gałązki rozmarynu
2-3 łyżki soku z pomarańczy
2-3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy dijon
pełnoziarniste bułeczki
1 dojrzałe awokado
1 fioletowa cebulka
pieprz do smaku
sól
Sposób przygotowania:

Najpier przygotuj marynatę: wymieszaj sos sojowy, wyciśnięty ząbek czosnku, sok z pomarańczy, oliwę z oliwek, musztardę, drobno posiekany rozmaryn z solą i pieprzem. Następnie przełóż mięso do marynaty - najlepiej na całą noc. Piecz je (najlepiej w rękawie) w 180 st. przez ok. 45 min. Po upieczeniu odłóż do wystudzenia - na minimum 15 min. Bułkę pokrój na pół, możesz ją również posmarować majonezem/masłem. Na koniec ułóż rukolę, cienko pokrojoną w piórka cebulkę, plasterki dojrzałego awokado i pokrojonego w plasterki indyka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation