Kuchnia

kuchnia

Zupa koperkowa

Składniki:
Duży pęczek koperku
1 młoda marchewka
3 łyżki ryżu
2 duże ziemniaki
niewielki plasterek selera
mała młoda pietruszka
3 łyżki śmietany 18%
łyżeczka mąki
kostka rosołowa
sól, pieprz
opcjonalnie udko z kurczaka

Sposób wykonania:
Do około 2 litrów gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową i 3 łyżki ryżu. Gotujemy około 10 minut.
Po tym czasie do wody wrzucamy pokrojone w niewielką kosteczkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy do miękkości warzyw czyli około 10 minut.
Następnie do zupy wrzucamy drobno posiekany koperek. Chwilę gotujemy a następnie zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z jedną łyżeczką mąki i niewielką ilością płynu z zupy. Całość zagotowujemy.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Opcjonalnie do zupy możemy dodać ugotowaną osobno i pokrojoną w drobną kostkę pierś lub udko z kurczaka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation