Kuchnia

Przepisy

Karkówka po cygańsku - PrzyslijPrzepis.pl

1 kg karkówki
1/2 kg pieczarek
2 czerwone papryki
3 duże cebule
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
mąka do obtoczenia

Zalewa:
1 szklanka wody
3 łyżki octu
1 szklanka keczupu
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
5 łyżek cukru
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki słodkiej papryki
sól
pieprz

Karkówkę kroimy na średniej grubości plastry. Delikatnie przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, solą, pieprzem, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron. Karkówkę układamy na dno naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka i układamy na karkówce, następnie dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Na koniec układamy cienkie plasterki czerwonej papryki.
2. Składniki zalewy mieszamy ze sobą. Zalewamy nią mięso i warzywa. Naczynie zamykamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 1 1/2 - 2 godz. w temp. 180*C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation