Święta i uroczystości

Wielkanoc

Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami


piersi z kurczaka 5 szt
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr 1 opak
ser mozzarella 400 g
suszone pomidory 150 g
kilka listków bazylii
olej 4 łyżki
woda 1 łyżka

Krok 1
Przyprawę z opakowania Fix wymieszaj z olejem i łyżką wody.

Krok 2
Ser mozzarella i suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki. Bazylię posiekaj. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki.

Krok 3
W piersi z kurczaka zrób wzdłuż nacięcie, tworząc kieszonkę. Piersi delikatnie rozbij na grubość ok. 2 cm, natrzyj mieszanką przypraw połączoną z olejem, po czym wypełnij je przygotowanym farszem.

Krok 4
Bezpośrednio przed smażeniem każdą pierś rozłóż na płasko i umieść osobno w torebce. Zawiń torebkę na końcu, a zachowasz czystą patelnię.

Krok 5
Mięso smaż na średnim ogniu przez około 10 minut, przewracając co jakiś czas torebkę z mięsem. Sprawdź stopień wysmażenia. Jeśli pierś z kurczaka nie jest gotowa, wydłuż smażenie o kolejne kilka minut. Podawaj z sałatką z rukoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation