Kuchnia

ciasta

Czekoladowe rogaliki - przepis ze Smaker.pl

Czekoladowe rogaliki są idealne do kawy i na spotkanie z przyjaciółmi. Polecam!
Składniki

mąka pszenna 300 g
Mąka ziemniaczana 300 g
krem czekoladowy 150 g
cukier 100 g
masło 80 g
mleko 20 ml
aromat waniliowy
jajko 2 szt.
żółtko 1 szt.

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Obie mąki przesiewamy. Do maki dodajemy cukier, aromat, jajka oraz miękkie masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto wałkujemy i wycinamy koło. Koło dzielimy na trójkąty. Na skraju krótszego boku układamy po jednej łyżce kremu czekoladowego. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki smarujemy roztrzepanym żółtkiem z mlekiem. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Dowolnie dekorujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation