Kuchnia

Święta, Święta

Jajka w sosie czosnkowym
Składniki:
2 liście kapusty pekińskiej
garść kiełków rzodkiewki
ogórek
3-4 jajka
2 łyżki majonezu
2-3 łyżki gęstej śmietany
1/2-1 ząbek czosnku
sól
pieprz biały
suszona natka pietruszki



Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy na połówki
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy i układamy na półmisku.
Ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę i posypujemy nim kapustę.
Kiełki rzodkiewki płuczemy, osuszamy na papierowym ręczniku i posypujemy nimi kapustę i ogórka.
Na zielonym posłaniu układamy połówki jajek.
Majonez mieszamy ze śmietanka i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Wszystko oprószamy suszoną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation