Kuchnia

SURÓWKI

Surówka z czerwonej kapusty - przepis ze Smaker.pl

Surówka ze świeżych warzyw i owoców jest smaczna i zdrowa. To wspaniały dodatek do dań z pieczonym mięsem.
Składniki

15-20 dag kapusty czerwonej
1 marchewka
1 pietruszka
1 jabłko gruszkowe
1 średnia cebula
2 kiszone ogórki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
pieprz biały, sól, cukier do smaku

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.

Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Jabłko skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation