Kuchnia

je je je dzenie

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą - MniamMniam.pl

10 jajek
10 dag sera feta
5 suszonych pomidorów w oleju
2 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/2 białej cebuli
1 łyżka ziół prowansalskich
1/2 łyżki musztardy
sól
świeżo mielony czarny pieprz

Jajka ugotuj na twardo (6 minut od zagotowania wody). Ostudź, obierz i każde jajko przekrój wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wydrąż żółtka. Posiekaj i przełóż do miseczki.
Suszone pomidory drobno posiekaj. Cebulę pokrój w drobną kostkę.Fetę pokrój w kostkę.
Do żółtek dodaj suszone pomidory, cebulę, fetę i szczypiorek. Dodaj majonez, musztardę i dopraw ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Zmiksuj na gładką masę.
Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżeczki faszeruj jajka nadzieniem i układaj na talerzu. Wstaw do lodówki.
Podawaj udekorowane gałązkami koperku na wielkanocne śniadanie lub inne okazje
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation