Kuchnia

szynkowo kiełbaskowo

Schab 5-cio minutowy

Składniki:

1 kg schabu
ok 2 litry wody
3-4 łyżki soli
5 ziaren jałowca
4 ziarna ziela angielskiego
4 rozgniezione ząbki czosnku
3 goździki
2 liście laurowe
1,5 łyżki musztardy francuskiej
1,5 łyżki majonezu
1 łyżka pieprzu w ziarnach
1 łyżka majeranku
1/2 łyżeczki cukru
opcjonalnie (po łyżeczce tymianku, kolendry, rozmarynu)
Sposób wykonania:

Do garnka wlać wodę i dodać wszystkie przyprawy. Włożyć mięso. Wstawić na palnik o średniej mocy i doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut. Garnek odstawić z palnika i pozostawić tak do całkowitego wystygnięcia. Po 7 godzinach ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Mięso pozostawić w garnku do całkowitego wystygnięcia. Schab wyjąć, zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation