Kuchnia

Desayuno

Tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler - najlepsze przepisy z Kuchennych Rewolucji - Beszamel.se.pl



Jak zrobić tatar "Oko pirata" według Magdy Gessler? Poznaj przepis z Kuchennych Rewolucji! Pyszny tatar to idealna przekąska imprezowa – warto go zrobić, bo cieszy oczy i podniebienia!

Koniec reklamy za 28s
Zamknij za 3 s
Składniki

1 kilogram polędwicy wołowej

4 jajka (żółtka)

pół szklanki wody mineralnej

szklanka oleju słonecznikowego

sól, pieprz

oliwki

cebulka

żółtka do dekoracji

Przygotowanie krok po kroku:

Mięso należy dwa razy zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać.

Wołowinę wyrabiamy rekami dodając żółtka, olej, sól, pieprz i wodę mineralną, do momentu aż tatar będzie miał jednolitą konsystencję.

Porcje układamy na talerzach robiąc w mięsie wgłębienie na surowe żółtko.

Dodatkowo, dla dekoracji, na żółtku można również umieścić plasterek czarnej oliwki.

Okalamy go drobno posiekaną cebulką

Tatar będzie świetnie smakował z ogórkami kiszonymi, marynowanymi grzybkami i świeżym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation