Moda męska

Faceci

Wiejskie jadło z kociołka


Składniki :

- kiełbasa

- boczek wędzony

- skrzydełka z kurczaka

- kapusta

- ziemniaki młode

- marchewkka

- papryka czerwona

- czosnek ( najlepiej polski)

- papryka słodka mielona

- pieprz ziołowy

- sól morska lub vegeta

- majeranek

- przyprawa do ziemniaków

- 0,5 l bulionu z kostki lub rosołu

Kociołek wykładamy liśćmi kapusty

kociołki emaliowane

kociołek emaliowany

następnie wykładamy ścianki boczkiem

kociołek 16.07.2011 093

wrzucamy kiełbasę wymieszaną z marchewką, czosnkiem i papryką oraz przyprawami a na to kładziemy skrzydełka z kurczaka

producent kociołków żeliwnych

następnie wrzucamy ziemniaki wcześniej wymieszane z przyprawą do ziemniaków

kociołek

składniki układamy kolejno aż do wyczerpania i na sam wierzch kładziemy plasterki boczku

kociołek żeliwny emaliowany

całość zalewamy bulionem – 0,5l i przykrywamy liśćmi kapusty

kociołek na ognisko

kociołek 16.07.2011 150

kociołki żeliwne

pokrywkę dokręcamy i stawiamy kociołek nad żarem

kociołek

potrawę dusimy godzinę
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation