Kuchnia

przystawki

Galaretka drobiowa z jajkiem - przepis ze Smaker.pl


600-700 g mięsa drobiowego z rosołu bez kości
2 marchewki z rosołu
4 jajka ugotowane na twardo
3 łyżeczki żelatyny
ok 500 ml rosołu
natka pietruszki
1 łyżka octu
2 ząbki czosnku
sól,pieprz

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Przygotowanie

Blaszkę keksówkę lub inne naczynie wykładamy folią spożywczą.Marchewkę kroimy w cieniutkie długie plasterki wzdłuż całej marchewki,wykładamy nimi ściany i spód keksówki ,na to wykładamy połowę mięsa na to układamy jajka,posiekaną natkę pietruszki i resztę mięsa .Do zimnego rosołu wsypujemy żelatynę,zostawiamy na kilka minut,następnie podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając ,dodajemy ocet,przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawiamy solą i pieprzem.Podgrzewamy aż będzie mocno gorące ale nie zagotowujemy!!Przez sitko delikatnie wylewamy na nasze mięsko.Jak wystygnie to wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation