Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek - PrzyslijPrzepis.pl

60 dag żołądków drobiowych
25 dag pieczarek
3 -4 szkl bulionu brobiowego
1 cebula
1 łyżka mąki
½ szkl śmietanki
1 liśc laurowy
sól
pieprz
ząbek czosnku
Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek

1. Żołądki wymyć a następnie gotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie pokroić w paseczki.
2. Cebulę pokroić w drobna kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać poszatkowany drobno ząbek czosnku i oczyszczone i pokrojone na plasterki pieczarki. Całośc smażyć przez chwilkę po czym dodać żołądki i bulion. Do sosu wrzucić liść laurowy, popieprzyć i posolić do smaku. Dusić ok 30 minut. Po tym czasie wlać śmietankę wymieszaną z mąką.
3. Podawać posypane natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation