Kuchnia

Sniadanie, kolacje etc.

Lekka pasta z makreli z papryką i kukurydzą

Składniki:
jedna makrela wędzona średniej wielkości
4 ogórki konserwowe
1/3 czerwonej papryki
1/2 dużej cebuli
4 łyżki kukurydzy w puszce
1/3 żółtej papryki
2 jajka ugotowane na twardo
mały kubeczek jogurtu naturalnego
opcjonalnie trochę ketchupu
sól, pieprz

Przygotowanie
Makrelę obrać ze skóry i z ości i rozdrobnić w misce dłońmi lub widelcem, dodać bardzo drobno posiekane papryki, ugotowane na twardo jajka, cebulę i ogórki konserwowe. Wszystko wymieszać i połączyć z jogurtem naturalnym, spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki, żeby się przegryzło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation