Kuchnia

sałatki

Sałatka hawajska z ananasem, kurczakiem, selerem, kukurydzą

Składniki:
1 puszka ananasa
1 puszka słodkiej kukurydzy konserwowej
1 słoik selera konserwowego
100 g sera żółtego w kostce
2 ząbki czosnku
podwójny filet z kurczaka
przyprawa do kurczaka
natka pietruszki
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki miodu
majonez
sól i pieprz
Wykonanie:
Ananasa odsączamy z zalewy, lekko odciskamy z zalewy i kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz selera również odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy ulubioną przyprawą do kurczaka lub solą i pieprzem. Smażymy na łyżce oleju. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z majonezem, miodem, musztardą, doprawiamy sola i pieprzem. Natkę pietruszki myjemy osuszamy o siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w jednej misce. Przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation