Kuchnia

Przepisy

młoda kapusta zasmażana - przepis ze Smaker.pl

Taką młodą kapustę, poszatkowaną, ugotowaną w lekkim sosie, zagęszczoną zasmażką, kiełbaską i doprawioną koperkiem zawsze robiła moja mama. Przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Jest smaczna, pożywana, rozgrzewającą i sycąca.
Składniki

2 główki młodej kapusty, 2-3 cebule, 2 łyżki oleju
1-2 ulubione kiełbaski lub kawałek boczku
2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, pęczek koperku
sól , świeżo zmielony pieprz

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Przygotowanie

Kapustę myjemy i szatkujemy. Na dno garnka wlewamy trochę wody, wrzucamy kapustę i dusimy około 10 min.
Cebulę oraz kiełbaskę lub boczek siekamy i smażymy na oleju. Dodajemy do kapusty, mieszamy i dusimy jeszcze 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation