Kuchnia

ciasto francuskie

Pierś z warzywami i serem w cieście francuskim

Pierś z warzywami i serem w cieście francuskim
Składniki:

op.ciasta francuskiego z Biedronki
mrożony lub świeży brokuł
mrożony lub świeży kalafior
lub mieszanka warzyw mrożonych brokuł,marchewka,kalafior
ok 500 g piersi z kurczaka
20 dkg sera żółtego
jajko
zioła,przyprawy

Opis przygotowania:

Pierś kurczaka myję i kroję w większą kostkę, wrzucam na patelnię i smażę na maśle klarowanym (lub oleju) z ulubionymi przyprawami. Warzywa gotuję na parze (lub po prostu w garnku) al dente, ser trę na dużych oczkach. Rozwijam ciasto francuskie na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i na środku układam wcześniej przygotowaną pierś, warzywa, posypuję serem. Boki ciasta franc. kroję w paseczki i całość zwijam w warkocza. Smaruję jajkiem, posypuję ziołami prowansalskimi i wkładam do nagrzanego piekarnika 180-200*C na ok 12-15 min. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation