Kuchnia

DANIA OBIADOWE

Sos BBQ Kansas Style

Przepis:
2 łyżki oleju
1 dymka (bez szczypiorku)
3 małe ząbki czosnku
1 duży pomidor
1/2 szklanki wody
1 łyżka musztardy Dijon
1 łyżka czerwonego octu winnego
1 łyżka sosu Worcestershire
2 łyżki ostrej wędzonej papryki w proszku
1/2 łyżeczki papryki cayenne
1 łyżka słodkiej papryki
4 łyżki cukru demerara
1 łyżka miodu
1 duża szczypta soli gruboziarnistej

Rozgrzej olej na średnim ogniu, wrzuć posiekany czosnek i cebulę i smaż chwilę, aż się warzywa zeszklą. Następnie dodaj pomidory i wodę. Doprowadź do wrzenia i po 5 minutach dodaj musztardę, ocet, sos Worcestershire, suszone papryki, cukier, miód i sól (czyli wszystkie pozostałe składniki :) ). Doprowadź do wrzenia i mieszając redukuj sos przez ok. 10 minut. Odstaw na chwilę, aby przestygło, po czym zmiksuj na gładką masę. Możesz poczekać, aż zupełnie sos ostygnie, bądź podawać jeszcze ciepłe.
Idealne do mięsa z grilla, czy domowych frytek. W zasadzie do wszystkiego :)

Smacznego!

http://notatniknatalii.blogspot.com/2015/07/sos-bbq-w-stylu-kansas.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation