Kuchnia

kuchnia

Pyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację.


Składniki:

mała główka kapusty pekińskiej
podwójna pierś z kurczaka
puszka kukurydzy
200 g papryki konserwowej
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
oregano
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oliwie i odstawiamy do ostygnięcia. Z kapusty odlewamy nadmiar wody, dodajemy kurczaka, kukurydzę i paprykę pokrojoną w kostkę. Oliwę, sok z cytryny i oregano łączymy ze sobą. Sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

http://kobieceinspiracje.pl/out,43604.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation