Kuchnia

Jedzonko

Frittata:
6 dużych jajek,2 pomidory,garść szpinaku,2-3 plasterki mozarell,szczypiorek,świeże zioła: listki bazyli/tymianku,papryk chili do smaku,sól i pieprz

1. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię z oliwą. Podsmażamy cebulkę dymkę a następnie dodajemy szpinak, pokrojony pomidor, mozarellę. Całość smażymy ok. 2 minuty.

2. W dużej misce ubijamy jajka z szczyptą soli i pieprzu. Dorzucamy wszystkie zioła na które mamy ochotę, przelewamy na patelnię.Po 5 min. możemy przykryć patelnię pokrywką.

Komentarz: Przed podaniem możemy posypać świeżym parmezanem.

Inne pomysły na składniki, które możemy wykorzystać: zielony groszek,
kawałki bakłażana, cukinia,kawałki czerwonej lub białej cebuli,brokuły,dużo czosnku,papryka,kukurydza z puszki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation