Kuchnia

salatki i surówki

Składniki:

1 opakowanie pierożków tortellini z szynką
2 piersi z kurczaka
puszka kukurydzy
pół główki sałaty lodowej
3 pomidory
pół ogórka szklarniowego długiego
słoik papryki konserwowej (ok 500g)
ziarna słonecznika
sos czosnkowy (3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 5 ząbków czosnku, przyprawa tzatziki, sól, pieprz, maggi)

Sposób przygotowania:

1. Pierożki gotujemy ok 10 min w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy na małą kosteczkę i smażymy z dodatkiem przyprawy gyros. Studzimy jedno i drugie.

2. Sałatę kroimy na małe części, pomidory, paprykę w kostkę, ogórka w pół talarki. Kukurydzę płuczemy i odcedzamy.

3. Układamy warstwy w wysokim najlepiej szklanym naczyniu. Sałata- pomidor- kurczak- połowa sosu czosnkowego- sałata- pomidor- ogórek- kukurydza- papryka- pierożki- kurczak- reszta sosu czosnkowego i reszta sałaty. Posypujemy ziarnami słonecznika.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation