Kuchnia

kuchnia

Kardamonovy: Makaron ze śmietaną, boczkiem i serem Bursztyn
Składniki:
500 ml śmietany 18% (z kartonika)
300 g makaronu (ja użyłam spaghetti)
150 g wędzonego boczku
100 g startego sera Bursztyn
suszony majeranek
sól
pieprz
(przepis na 3-4 porcje)

Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę i smażymy do zrumienienia. Makaron gotujemy al dente. Śmietanę wlewamy do garnka, zagotowujemy, dodajemy do niej starty ser, mieszamy i czekamy aż się rozpuści. Pod koniec dodajemy usmażony i osączony z tłuszczu boczek. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy z ugotowanym makaronem i podajemy z suszonym majerankiem. Ilość majeranku dowolna, my ładujemy takie ilości, że wstyd się przyznać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation