Biżuteria

Biżuteria

Ciasto z masą serową i kakaową

Składniki
jajka - 8 ( biszkopt )
cukier kryształ - 2 szklanki ( biszkopt )
mąka tortowa - 2 szklanki ( biszkopt )
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki ( biszkopt )
ser biały zmielony - 70 dag ( ser )
cukier puder - 25 dag ( ser )
budyń waniliowy - 1 torebka ( ser )
cukier waniliowy - 1 ( ser )
jajka - 7 ( ser )
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka ( ser )
margaryna - 15 dag ( ser )
cukier kryształ - 1 szklanka ( masa kakaowa )
cukier waniliowy - 1 ( masa kakaowa )
żółtka - 4 ( masa kakaowa )
kakao - 2 łyżki ( masa kakaowa )
woda - ½ szklanki ( masa kakaowa )
masło - 2 kostki ( masa kakaowa

Sposób przygotowania
Upiec dwa cienkie, jasne biszkopty: białka z 4 jajek ubijamy na sztywno, dodajemy 1 szklankę cukru kryształu i po jednym żółtku, następnie 1 szklankę mąki pszennej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia pieczemy w temp. około 175ºC przez 20 minut
Ser mielimy dwukrotnie
Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym żółtku, następnie ser zmieszany z budyniem i proszkiem do pieczenia, na końcu wmieszać ubite białka, wykładamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy około 45 minut w temp. 185ºC
Masa kakaowa: cukier, cukier waniliowy, wodę i kakao gotujemy w naczyniu i gdy zacznie gęstnieć odstawiamy do ostygnięcia, masło ucieramy z żółtkami i powoli dodajemy przestudzoną masę kakaową
Przełożenie: biszkopt - masa kakaowa - sernik - masa kakaowa - biszkopt - polewa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation