Kuchnia

Joanna Obal

Krem z cukini z grzankami.

4 cukinie
3 zabki czosnku
1 cebula
1 por
1 pietruszka
1 marchewka
1 ziemniak
Maslo
Bulion z rosolu
Chleb na grzanki
Pieprz, sol,

Rozpuscic lyzke masla w rondelku, dodac pokrojona cebule i seszklic. Dodac wycisniety czosnek a nastepnie pokrojona w kostke cukinie. Dusimy do miekkosci. Przyprawiamy sola I pieprzem. Zostawiamy pare kostek cukinii do dekoracji. Reszte miksujemy blenderem.

Gotujemy rosolek z pozostalymi skladnikami. Por, pietruszke, marchew i ziemniaka miksujemy.
Do zmiksowanej cukini dodajemy zmiksowane warzywa i bullion z rosolu. Doprawiamy do smaku pieprzem I sola.
Rozgzewamy maslo na patelni, troche czosnku i wrzucammy pokrojony w kostke chleb, dodajemy troch pieprzu i soli.
Krem podajemy z grzankami I kostkami cukini.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation