Kuchnia

Ciacha!

100g masła
200g cukru
200g mielonych migdałów (użyłam orzechów laskowych)
jajko + żółtko
100g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
300g startej na małych oczkach marchwi

Wszystkie składniki dokładnie zmiksować, dodając pojedynczo, w podanej wyżej kolejności. Dno tortownicy (o średnicy około 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i wyrównać powierzchnię.
Piec około 30-40 minut w temperaturze 175 stopni. Przestudzić.


lukier z Philadelphii

160g serka Philadelphia
2 łyżki masła
cukier puder (tyle by powstała gładka, nie za słodka konsystencja)

Wszystkie składniki dokładnie utrzeć, dodając stopniowo cukru pudru. Rozsmarować na cieście i chwilę schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation