Kuchnia

Kuchnia

SKŁADNIKI

2 PORCJE
1 granat
garść sałaty np. strzępistej, ozdobnej
250 g pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
1 młoda cebula
1 papryczka chili (lub w ilości do smaku)
kilka gałązek świeżego tymianku (opcjonalnie)
winegret: sól, pieprz, 4 łyżki oliwy extra vergine, 3 łyżki syropu klonowego lub miodu, 2 łyżki soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE

Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę poszarpać, ułożyć na półmiskach. Pomidorki przekroić na połówki, położyć na sałacie. Posypać pokruszoną fetą, posiekaną cebulką oraz drobno posiekaną chili. Wszystko doprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Posypać granatem.
Wymieszać składniki winegretu i polać po sałatce, posypać listkami tymianku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation